Brusinková omáčka s rostbífem

Ingredience


Brusinky 200 g
Česnek 2 stroužek
Citronová kůra 5 g
Cukr krupice 200 g
Hovězí roštěnka vys. peč. 1 kg
Jíška instantní 20 g
Koření mexické 10 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka hot salsa 2 polévková lžíce
Pomeranče 1 ks
Víno červené 150 ml
Voda pitná 150 ml
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.