Brusinková omáčka s rostbífem
Ingredience
Brusinky |
200 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová kůra |
5 g |
Cukr krupice |
200 g |
Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kg |
Jíška instantní |
20 g |
Koření mexické |
10 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka hot salsa |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
1 ks |
Víno červené |
150 ml |
Voda pitná |
150 ml |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.