Rajčatová salsa k masovým špízům
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
5 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
250 g |
Limetka |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka hot salsa |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rajčata |
300 g |
Sůl |
5 g |
Šunka dušená |
150 g |
Vepřové kotlety |
250 g |
Zázvor celý |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, vykrojíme stopky, oloupeme slupku, odstraníme semínka. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme a jemně nastrouháme zázvor.
- Jemně nasekáme chilli papričky, spolu se zázvorem a salsou
- je přidáme k rajčatům. Pomeranč oloupeme a rozebereme na dílky. Zbytek šťávy vymačkáme na rajčata. Limetku omyjeme, osušíme, kůru nastrouháme na rajčata a vymačkáme šťávu. Vmícháme česnek a dílky pomeranče. Přidáme nastrouhanou cibuli, sůl a cukr. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na velké kostky. Okořeníme solí a pepřem. Plátky šunky rozpůlíme a ovineme jimi kostky masa. Napícháme je na špízy a na grilovací pánvi opečeme v horkém oleji dozlatova.