Ananasové čatní

Ingredience


Ananas 1.2 kg
Cibule 60 g
Cukr krupice 20 g
Hořčičné listy 1 kávová lžička
Koriandr celý 5 g
Limetka 1 ks
Olej slunečnicový 1 kávová lžička
Solamyl - bramborový škrob 5 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.