Ananasové čatní
Ingredience
Ananas |
1.2 kg |
Cibule |
60 g |
Cukr krupice |
20 g |
Hořčičné listy |
1 kávová lžička |
Koriandr celý |
5 g |
Limetka |
1 ks |
Olej slunečnicový |
1 kávová lžička |
Solamyl - bramborový škrob |
5 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Ananas podélně rozčtvrtíme, pečlivě oloupeme a vykrojíme košťál. Dužinu nasekáme nahrubo. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na velmi jemné kostičky. Přidáme k ananasu. Limetu omyjeme, osušíme a ostrouháme kůru. Vymačkáme šťávu a spolu s kůrou ji přidáme k ananasu. Směs vaříme asi 10-20 minut tak, aby vznikl hustý krém. Přidáme sůl a cukr. Koření opražíme v rozpáleném oleji, v hmoždíři rozdrtíme nahrubo a přidáme do čatní. V trošce vody dobře rozmícháme škrobovou moučku (Solamyl), vlijeme ji do ananasové směsi a necháme vzkypět. Poté necháme čatní vychladnout.