Raia s okurkou k zeleninovým špízům

Ingredience


Brokolice 350 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Jogurt bílý 400 g
Kmín římský 15 g
Koriandr čerstvý 15 g
Okurka salátová 50 g
Olej olivový 75 ml
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř bílý 5 g
Pepř cayenský 5 g
Šalotka 8 ks
Sůl 5 g
Žampiony čerstvé 8 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Neoloupané šalotky povaříme 10 minut ve vodě. Poté slijeme a oloupeme. Brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme 5 minut. Rovněž slijeme a necháme důkladně okapat.
  2. Žampiony očistíme a 2 minuty je opékáme na oleji ze všech stran. Očistíme paprikové lusky, omyjeme, nakrájíme na menší kousky. Zeleninu střídavě napichujeme na dlouhé špízy, potřeme olejem, osolíme, opepříme. Opékáme na grilovací pánvi ze všech stran 10-15 minut, dochutíme cayenským pepřem.
  3. V jiné pánvi rozehřejeme trochu oleje a opražíme na něm koření, aby se zvýraznila jeho vůně. Necháme vychladnout a v hmoždíři jemně utlučeme. Prášek smícháme s jogurtem, prolisovaným česnekem a chilli papričkou. Okurku oloupeme, vybereme z ní semena, dužinu nastrouháme nahrubo. Přidáme k hotové směsi, dochutíme koriandrem, solí a pepřem.