Rajčatový dip s paprikou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 4 ks
Citrony 1 ks
Kapary 50 g
Olej olivový 25 ml
Paprika červená 1 ks
Pepř bílý 5 g
Pepř cayenský 5 g
Petržel - nať 50 g
Rajčata 500 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme slupku, odstraníme jadérka a dužinu nasekáme nahrubo. Jadérka protřeme přes síto. Papriku oloupeme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  2. Povaříme 10 minut v malém množství vody, slijeme a smícháme s rajčaty. Chilli papričky nasekáme na jemno. Očistíme jarní cibulku a bílou část jemně nakrájíme.
  3. Prolisujeme česnek, jemně nasekáme kapary. Smícháme tekutinu z rajčat, chilli papričky, cibuli, česnek, kapary a rajčata.
  4. Ochutíme citronovou kůrou, olivovým olejem, solí, pepřem, cayenským pepřem a petrželkou.