Smažená červená řepa s oříškovým dipem

Ingredience


Červená řepa 600 g
Citronová šťáva 15 ml
Jogurt bílý 300 g
Máslo čerstvé 50 g
Med včelí 15 g
Ořechy lískové 60 g
Ovesné vločky 250 g
Pepř černý mletý 5 g
Pomerančová kůra 10 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem.
  2. Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami.
  3. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.