Smažená červená řepa s oříškovým dipem
Ingredience
Červená řepa |
600 g |
Citronová šťáva |
15 ml |
Jogurt bílý |
300 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Med včelí |
15 g |
Ořechy lískové |
60 g |
Ovesné vločky |
250 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomerančová kůra |
10 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Na dip opražíme na suché pánvi lískové ořechy, které nahrubo nasekáme. Smícháme s jogurtem. Dip dochutíme solí, pepřem, pomerančovou kůrou, citronovou šťávou a medem.
- Uvařenou řepu nakrájíme na silné plátky. Vejce rozšleháme se solí, pepřem a trochou vody. Plátky zeleniny namočíme ve vejci a potom obalíme vločkami.
- Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Obalené plátky červené řepy osmažíme po obou stranách dozlatova. Odložíme na kuchyňský papír, aby se zbavily přebytečného tuku.