Sekané žampiony
Ingredience
Petržel - nať |
1 hrst |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Žampiony čerstvé |
300 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omyjeme a očistíme žampiony, dáváme pozor, abychom nepoškodili kloboučky, budeme je plnit.
- Vyřízneme nožičky hub, které dáme do náplně.
- Nasekáme nožičky najemno, promícháme je se sýrem, který jsme nastrouhali.
- Přimícháme nasekanou petrželku, osolíme.
- Hmotou naplníme kloboučky žampionů, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby.
- Hotové žampiony přelijeme smetanou a podáváme.