Sekané žampiony

Ingredience


Petržel - nať 1 hrst
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Žampiony čerstvé 300 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme a očistíme žampiony, dáváme pozor, abychom nepoškodili kloboučky, budeme je plnit.
  2. Vyřízneme nožičky hub, které dáme do náplně.
  3. Nasekáme nožičky najemno, promícháme je se sýrem, který jsme nastrouhali.
  4. Přimícháme nasekanou petrželku, osolíme.
  5. Hmotou naplníme kloboučky žampionů, dáme na pekáč a vložíme do vyhřáté trouby.
  6. Hotové žampiony přelijeme smetanou a podáváme.