Zabaione k jahodovému želé se šampaňským
Ingredience
Cukr krupice |
215 g |
Cukrové zdobení |
20 g |
Jahody zahradní |
400 g |
Likér pomerančový |
100 ml |
Limetka |
2 ks |
Pistácie |
100 g |
Pomerančová šťáva |
50 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Víno šumivé (sekt) |
400 ml |
Želatina bílá plátky |
7 plátek |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želatinu namočíme do studené vody a necháme 10 minut bobtnat. Svaříme 140 g cukru se 75 ml vody na světlý sirup. Omyjeme jednu limetu a osušíme ji. Kůru nastrouháme do sirupu. Obě limety vymačkáme a šťávu smícháme se sirupem. Vymačkáme želatinu a pečlivě ji rozmícháme v teplém sirupu. Přelijeme přes síto.
- Očistíme jahody, opláchneme je a nakrájíme na drobné kousky. Smícháme je se sirupem a sektem a rozdělíme do sklenek. Necháme asi 3-4 hodiny v chladničce, aby želé ztuhlo. Na zabaione ušleháme ve vodní lázni do pěny žloutky a bílky, zbývající cukr, pomerančovou šťávu a likér. Želé ozdobíme pistáciemi a zdobením.