Ciabatta s ančovičkami a olivami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
60 g |
Bylinky čerstvé - svazek |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
2 ks |
Kečup |
3 polévková lžíce |
Mozzarella |
115 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Olivy černé |
6 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a potom olejem.
- Každou topinku potřeme 2 lžičkami kečupu, mírně osolíme, opepříme a obložíme plátkem mozzarelly. Topinky posypeme nasekanými bylinkami a ozdobíme nakrájenými olivami a proužky ančoviček.
- Topinky vložíme zpět pod gril asi na 2 minuty, aby se sýr rozpustil.
- Podáváme horké.