Ciabatta s ančovičkami a olivami

Ingredience


Ančovičky konzervované 60 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Ciabatta 2 ks
Kečup 3 polévková lžíce
Mozzarella 115 g
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Olivy černé 6 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2cm a dozlatova opečeme pod rozehřátým grilem. Opečené plátky navrchu potřeme rozkrojeným stroužkem česneku a potom olejem.
  2. Každou topinku potřeme 2 lžičkami kečupu, mírně osolíme, opepříme a obložíme plátkem mozzarelly. Topinky posypeme nasekanými bylinkami a ozdobíme nakrájenými olivami a proužky ančoviček.
  3. Topinky vložíme zpět pod gril asi na 2 minuty, aby se sýr rozpustil.
  4. Podáváme horké.