Ciabatta s hřebenatkami a pestem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Ciabatta |
2 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hřebenatka |
6 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pesto |
2 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 7 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.
- Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.
- Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.
- Ihned podáváme.