Ciabatta s hřebenatkami a pestem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Ciabatta 2 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hřebenatka 6 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Pesto 2 polévková lžíce
Protlak rajčatový 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ciabattu nakrájíme na plátky silné asi 2 cm a opečeme na rozpáleném grilu po obou stranách dozlatova. Opečené plátky navrchu potřeme rozpůleným stroužkem česneku a potom olejem.
  2. Zbylý olej rozehřejeme v pánvi, přidáme očištěné hřebenatky, pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Smažíme asi 2 minuty po každé straně doměkka.
  3. Polovinu každé topinky potřeme pestem a druhou polovinu rajčatovým protlakem. Hřebenatky rozpůlíme a na každou topinku položíme 1 plátek. Mírně opepříme a ozdobíme lístkem bazalky.
  4. Ihned podáváme.