Indické cibulové bhadži
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule |
225 g |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Mouka cizrnová |
115 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.
- Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.
- Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.