Indické cibulové bhadži

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule 225 g
Kmín římský 2 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Mouka cizrnová 115 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, cizrnovou mouku, římský kmín, kurkumu, koriandr a nadrobno nasekanou, semínek zbavenou chilli papričku. Přilijeme studenou vodu a vypracujeme těstíčko.
  2. Z těstíčka lžící ukrojíme vždy kuličku o velikosti golfového míčku a opatrně ji vpustíme do fritovacího hrnce s rozehřátým olejem. Během smažení bhadži obrátíme, potom vyjmeme na papírovou utěrku a po chvíli ještě znovu smažíme do zlatohněda a dokřupava. Opět necháme na papírové utěrce okapat.
  3. Podáváme horké. Můžeme doplnit jogurtovým dipem.