Nugátová omáčka ke krupicovému flameri
Ingredience
Brandy peach |
2 cl |
Broskve |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
250 g |
Cukr vanilka |
80 g |
Hroznové víno |
130 g |
Káva Espresso |
80 ml |
Kiwi |
2 ks |
Med včelí |
25 g |
Meloun cukrový |
150 g |
Mléko polotučné |
750 ml |
Nugát světlý |
80 g |
Pšeničná krupice |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
500 g |
Sůl |
5 g |
Třešně |
10 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.
- Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.
- Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.
- Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.