Nugátová omáčka ke krupicovému flameri

Ingredience


Brandy peach 2 cl
Broskve 1 ks
Citrony 1 ks
Cukr krupice 250 g
Cukr vanilka 80 g
Hroznové víno 130 g
Káva Espresso 80 ml
Kiwi 2 ks
Med včelí 25 g
Meloun cukrový 150 g
Mléko polotučné 750 ml
Nugát světlý 80 g
Pšeničná krupice 250 g
Smetana 12% (konzumní) 500 g
Sůl 5 g
Třešně 10 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko a 250 g smetany osolíme a přivedeme k varu. Vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru. Oddělíme žloutek od bílku. Žloutek zamícháme do krupice. Z bílku ušleháme pevný sníh a vmícháme do trochu zchladlé krupicové kaše.
  2. Pudinkovou formu vypláchneme studenou vodou, nalijeme do ní krupicovou kaši a necháme úplně vychladnout. Vyklopíme na talíř.
  3. Do zbývající smetany rozdrobíme nugát, přilijeme kávu, zahřejeme a vymícháme dohladka. Z melounu vykrájíme malé kuličky. Kiwi a broskev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Hrozny omyjeme a očistíme. Ovoce promícháme s brandy a medem a necháme 30 minut proležet.
  4. Krupicové flameri přelijeme nugátovou omáčkou a podáváme s ovocným salátem.