Pomerančová omáčka k čokoládovému pudinku

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr krupice 180 g
Cukr vanilka 100 g
Kakao - prášek 25 g
Káva Espresso 30 ml
Kypřicí prášek do pečiva 50 g
Máslo čerstvé 200 g
Ovesné vločky 100 g
Pomeranče 1 ks
Rum 2 cl
Smetana 33% (šlehačka) 250 g
Solamyl - bramborový škrob 120 g
Vejce slepičí 3 ks
Víno bílé 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu nastrouháme najemno. Máslo utřeme do pěny se 150 g cukru a 1 vanilkovým cukrem. Vmícháme vejce, rum, instantní kávu, ovesné vločky, 5 lžiček škrobové moučky (Solamyl), kakao a prášek do pečiva. Postupně přilijeme mléko. Pudinkovou formu (obsah 2 l) vymastíme, vysypeme rozdrcenými vločkami a naplníme připravenou hmotou. Zakryjeme a v horké vodní lázni vaříme 75 minut. Pomeranče omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Zbývající škrobovou moučku rozmícháme ve víně, přidáme zbylý cukr a necháme vzkypět. Přidáme pomerančovou kůru a šťávu, máslo, promícháme a necháme vychladnout. Smetanu ušleháme se zbývajícím vanilkovým cukrem. Pudink vyklopíme z formy a podáváme s omáčkou a ušlehanou šlehačkou.