Moravská vepřová pečeně

Ingredience


Česnek 10 stroužek
Kmín drcený 0.5 kávová lžička
Nové koření celé 5 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 3 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová pečeně 600 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme do ledničky na hodinu uležet.
  2. Do pekáčku dáme křížem špejle, aby se maso nepřipékalo ke dnu. Na špejle položíme plátky masa, podlijeme vodou, přidáme nové koření, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 30 minut, pekáček odkryjeme, maso obrátíme a dopékáme odkryté dalších 30 minut. Maso průběžně podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. 5 minut před koncem pečení přisypeme mletou papriku.
  3. Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.