Moravská vepřová pečeně
Ingredience
Česnek |
10 stroužek |
Kmín drcený |
0.5 kávová lžička |
Nové koření celé |
5 ks |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
3 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová pečeně |
600 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Maso nakrájíme na plátky, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Dáme do ledničky na hodinu uležet.
- Do pekáčku dáme křížem špejle, aby se maso nepřipékalo ke dnu. Na špejle položíme plátky masa, podlijeme vodou, přidáme nové koření, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme péct. Pečeme 30 minut, pekáček odkryjeme, maso obrátíme a dopékáme odkryté dalších 30 minut. Maso průběžně podléváme vodou a poléváme vypečeným tukem. 5 minut před koncem pečení přisypeme mletou papriku.
- Plátky masa rozdělíme na talíře a přelijeme vypečenou šťávou.