Sushi s plody moře a ovocem

Ingredience


Avokádo 1 ks
Citrony 1 ks
Krab 1 ks
Krevety tygří - loupané 100 g
Okurka salátová 0.5 ks
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Rýže na sushi 260 g
Voda pitná 320 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
  2. Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
  3. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  4. Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
  5. Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.