Sushi s plody moře a ovocem
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Krab |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Olej rostlinný |
1 polévková lžíce |
Rýže na sushi |
260 g |
Voda pitná |
320 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
- Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
- Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
- Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.