Kapr na zelenině
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
1 ks |
Kapr obecný |
800 g |
Koření na ryby |
1 kávová lžička |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčata |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet.
- Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek, oloupeme cibuli.
- Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
- Na pekáč rozložíme plátky anglické slaniny, na ní kolečka cibule a na ně porce kapra, kterého pokryjeme proužky papriky, plátky rajčat a nasekaným česnekem.
- Vrchní vrstvu tvoří cibule.
- Posypeme kořením na ryby a dáme péct.