Kapr na zelenině

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Citrony 1 ks
Kapr obecný 800 g
Koření na ryby 1 kávová lžička
Paprika zelená 2 ks
Rajčata 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z kapra pokapeme citronem, osolíme, posypeme kořením na ryby a necháme 15min. odležet.
  2. Omyjeme rajčata a papriku, kterou jsme zbavili semínek, oloupeme cibuli.
  3. Rajčata a cibuli nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  4. Na pekáč rozložíme plátky anglické slaniny, na ní kolečka cibule a na ně porce kapra, kterého pokryjeme proužky papriky, plátky rajčat a nasekaným česnekem.
  5. Vrchní vrstvu tvoří cibule.
  6. Posypeme kořením na ryby a dáme péct.