Pikantní větrníky plněné ovocem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr krupice |
10 g |
Hrušky |
2 ks |
Kompot brusinkový |
50 g |
Mango |
100 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka polohrubá |
125 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř cayenský |
5 g |
Sůl |
5 g |
Sýr Čedar |
150 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.
- Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.
- Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.