Pikantní větrníky plněné ovocem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr krupice 10 g
Hrušky 2 ks
Kompot brusinkový 50 g
Mango 100 g
Máslo čerstvé 75 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka polohrubá 125 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř cayenský 5 g
Sůl 5 g
Sýr Čedar 150 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, 75 ml vody a máslo přivedeme k varu. Naráz přisypeme mouku, a neustále hněteme až se z těsta utvoří hrouda, která se nechytá hrnce. Odstavíme a přimícháme 1 vejce. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme zbývající 4 vejce a sýr.
  2. Troubu předehřejeme na 225 °C. Těstem naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a na plech stříkáme větrníky. Pečeme asi 10 minut, teplotu snížíme na 175 °C a dopékáme asi 20 minut.
  3. Větrníky vyjmeme, rozpůlíme a necháme odpařit. Oloupané ovoce, nakrájíme na kostičky a ihned smícháme s citronovou šťávou, octem, olejem, solí, cukrem a kajenským pepřem, brusinkovým kompotem a sekanou chilli papričkou. Větrníky naplníme.