Chuťovky s ústřicemi

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 7 krajíc
Pepř černý mletý 5 g
Salát kadeřavý 20 g
Sůl 5 g
Ústřice 200 g
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ústřice uvaříme v páře asi 5 minut, necháme vychladnout, vyjmeme maso. Z plátků žitného chleba vypíchneme 20 malých koleček.
  2. Rozmícháme zakysanou smetanu a plátky chleba stejnoměrně potřeme.
  3. Špičky kadeřavého salátu opláchneme, vodu střepeme a upravíme na plátky chleba.
  4. Na plátky rozdělíme ústřice, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem. Chuťovky můžeme podávat vychlazené nebo ustálené na pokojovou teplotu.