Chuťovky s ústřicemi
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
7 krajíc |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salát kadeřavý |
20 g |
Sůl |
5 g |
Ústřice |
200 g |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Ústřice uvaříme v páře asi 5 minut, necháme vychladnout, vyjmeme maso. Z plátků žitného chleba vypíchneme 20 malých koleček.
- Rozmícháme zakysanou smetanu a plátky chleba stejnoměrně potřeme.
- Špičky kadeřavého salátu opláchneme, vodu střepeme a upravíme na plátky chleba.
- Na plátky rozdělíme ústřice, osolíme, okořeníme čerstvě mletým pepřem. Chuťovky můžeme podávat vychlazené nebo ustálené na pokojovou teplotu.