Koláčky z krabího masa
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brambory zimní |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 kávová lžička |
Cibulka jarní |
4 ks |
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Krab |
230 g |
Limetka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
18 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 18 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Oloupanou bramboru pokrájíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, pokrájenou bramboru řádně scedíme, vsypeme do mísy a rozmačkáme. Na hladkou kaši rozmícháme vidličkou.
- Pokrájené bylinky s posekaným česnekem v hmoždíři rozetřeme na pastu. Tu smícháme s pokrájeným masem z kraba, přimícháme chilli papričku, kterou jsme zbavili semen a pokrájeli nadrobno, dijonskou hořčici, rozšlehané vejce, špetku soli a pepře a řádně promícháme s bramborovou kaší. Směs přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 1/2 hodiny odležet v chladničce.
- Hladkou mouku vsypeme na mělký talíř a z krabí hmoty tvoříme koláčky z množství polévkové lžíce. Nejprve utvoříme v dlani kuličky, z nich tvoříme koláčky, ty obalíme v mouce a na pánvi na oleji smažíme z každé strany zhruba 3 minuty. Usmažené humrové koláčky odložíme na papírové ubrousky, aby se koláčky zbavily přebytečného tuku, a necháme zchladnout.
- Koláčky podáváme na míse, ozdobené půlměsíčky limetky a v misce servírujeme cherry rajčata.