Koláčky z krabího masa

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brambory zimní 1 ks
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.5 kávová lžička
Cibulka jarní 4 ks
Hořčice 0.5 kávová lžička
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Krab 230 g
Limetka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 150 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 18 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupanou bramboru pokrájíme a uvaříme doměkka. Vodu slijeme, pokrájenou bramboru řádně scedíme, vsypeme do mísy a rozmačkáme. Na hladkou kaši rozmícháme vidličkou.
  2. Pokrájené bylinky s posekaným česnekem v hmoždíři rozetřeme na pastu. Tu smícháme s pokrájeným masem z kraba, přimícháme chilli papričku, kterou jsme zbavili semen a pokrájeli nadrobno, dijonskou hořčici, rozšlehané vejce, špetku soli a pepře a řádně promícháme s bramborovou kaší. Směs přikryjeme potravinářskou fólií a necháme 1/2 hodiny odležet v chladničce.
  3. Hladkou mouku vsypeme na mělký talíř a z krabí hmoty tvoříme koláčky z množství polévkové lžíce. Nejprve utvoříme v dlani kuličky, z nich tvoříme koláčky, ty obalíme v mouce a na pánvi na oleji smažíme z každé strany zhruba 3 minuty. Usmažené humrové koláčky odložíme na papírové ubrousky, aby se koláčky zbavily přebytečného tuku, a necháme zchladnout.
  4. Koláčky podáváme na míse, ozdobené půlměsíčky limetky a v misce servírujeme cherry rajčata.