Koktejl z vařených krevet

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný Graham 4 krajíc
Citrony 1 ks
Kečup 2 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 180 g
Majonéza 150 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Salát ledový 0.5 ks
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Tabasco 0.125 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.
  2. V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.
  3. Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.
  4. Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.
  5. Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.