Koktejl z vařených krevet
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný Graham |
4 krajíc |
Citrony |
1 ks |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
180 g |
Majonéza |
150 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Salát ledový |
0.5 ks |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Tabasco |
0.125 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 16 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Připravíme si salátové misky a vyložíme je omytými salátovými listy.
- V jiné misce smícháme smetanu, kečup a majonézu, směs ochutíme pepřem, solí a tabaskem. Vmícháme citronovou šťávu.
- Krevety vyloupeme a očistíme. Poté je rovnoměrně rozdělíme na misky, přelijeme smetanovým dresinkem a salátové misky pod fólií necháme v chladničce zhruba 1/2 hodiny uležet.
- Před podáváním směs v miskách poprášíme mletou paprikou, každou misku zdobíme plátkem citronu a nevyloupanou krevetou.
- Servírujeme s tmavým chlebem namazaným máslem.