Ovocné šátečky s ořechy
Ingredience
Broskve |
2 ks |
Citrony |
0.5 ks |
Cukr krupice |
2 kávová lžička |
Cukr skořicový |
1 kávová lžička |
Hrušky |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Meruňky |
5 ks |
Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Meduňka |
1 polévková lžíce |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Voda pitná |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka, hrušky, broskve a meruňky omyjeme. Jablka s hruškami oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme, dáme do mísy a pokapeme citronem. Broskve s meruňkami pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k nastrouhanému ovoci. (Ovoce můžeme použít takové, jaké nám chutná.) Ještě do ovocné náplně přimícháme med, cukr, skořicový cukr a nastrouhané vlašské ořechy.
- Těsto na taštičky wan-tan připravíme z hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní cukr, rozpuštěné máslo a 50 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na 12 stejných dílů - čtverečků.
- Náplň rovnoměrně rozdělíme a dáme ji na střed čtverečků. Přiložíme k sobě protější rohy, vznikne šáteček. Okraje k sobě těsně přitiskneme a plněné šátečky poskládáme do napařovacích bambusových košíčků.
- Ve woku přivedeme k varu asi 2 cm vody, košíčky do woku usadíme, zakryjeme poklicí a šátečky vaříme v páře 10 - 12 minut.
- Šátečky posypeme nastrouhanými ořechy se skořicovým cukrem. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.