Ovocné šátečky s ořechy

Ingredience


Broskve 2 ks
Citrony 0.5 ks
Cukr krupice 2 kávová lžička
Cukr skořicový 1 kávová lžička
Hrušky 1 ks
Jablka 1 ks
Med včelí 3 polévková lžíce
Meruňky 5 ks
Ořechy vlašské 3 polévková lžíce
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Meduňka 1 polévková lžíce
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Voda pitná 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka, hrušky, broskve a meruňky omyjeme. Jablka s hruškami oloupeme, odstraníme jádřince, nastrouháme, dáme do mísy a pokapeme citronem. Broskve s meruňkami pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k nastrouhanému ovoci. (Ovoce můžeme použít takové, jaké nám chutná.) Ještě do ovocné náplně přimícháme med, cukr, skořicový cukr a nastrouhané vlašské ořechy.
  2. Těsto na taštičky wan-tan připravíme z hladké mouky, kterou nasypeme do mísy. Přidáme k ní cukr, rozpuštěné máslo a 50 ml vody. Nejdříve vařečkou smícháme suroviny a pak pomocí rukou vypracujeme na pomoučeném vále hladké vláčné těsto, které vyválíme na tenkou placku a nakrájíme na 12 stejných dílů - čtverečků.
  3. Náplň rovnoměrně rozdělíme a dáme ji na střed čtverečků. Přiložíme k sobě protější rohy, vznikne šáteček. Okraje k sobě těsně přitiskneme a plněné šátečky poskládáme do napařovacích bambusových košíčků.
  4. Ve woku přivedeme k varu asi 2 cm vody, košíčky do woku usadíme, zakryjeme poklicí a šátečky vaříme v páře 10 - 12 minut.
  5. Šátečky posypeme nastrouhanými ořechy se skořicovým cukrem. Ozdobíme lístky meduňky a podáváme.