Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky
Ingredience
Okurka salátová |
1 ks |
Rajčata |
4 ks |
Artyčoky sterilované |
400 g |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli omáčka |
1 polévková lžíce |
Cibule |
4 ks |
Kmín římský |
2 kávová lžička |
Koriandr mletý |
1 kávová lžička |
Mandle |
70 g |
Olej sezamový |
5 polévková lžíce |
Rak říční |
1.5 kg |
Solamyl - bramborový škrob |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
4 polévková lžíce |
Vývar asijský |
1.25 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.
- Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.
- Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.
- Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.
- Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.
- Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.