Raci na česneku s chilli omáčkou a artyčoky

Ingredience


Okurka salátová 1 ks
Rajčata 4 ks
Artyčoky sterilované 400 g
Česnek 3 stroužek
Chilli omáčka 1 polévková lžíce
Cibule 4 ks
Kmín římský 2 kávová lžička
Koriandr mletý 1 kávová lžička
Mandle 70 g
Olej sezamový 5 polévková lžíce
Rak říční 1.5 kg
Solamyl - bramborový škrob 2 kávová lžička
Voda pitná 4 polévková lžíce
Vývar asijský 1.25 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mražené uvařené raky rozmrazíme (podle návodu). Odlomíme jim ocasy, maso vybereme, pokrájíme na kousky a odložíme do mísy.
  2. Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme nadrobno a dáme je k račímu masu. Přidáme chilli omáčku, kmín, zázvor, mletý koliandr, celé oloupané mandle a vše promícháme.
  3. Artyčoky z konzervy scedíme a pokrájíme na menší kostky.
  4. Ve woku si rozpálíme olej a směs s račím masem za stálého míchání restujeme přibližně 3-4 minuty. Pak přidáme artyčoky, asijský vývar, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2 minuty.
  5. Mezitím si rozmícháme v hrnečku škrobovou moučku (solamyl) s troškou vody, za stálého míchání směs zahustíme.
  6. Raky na česneku podáváme s pokrájenou čerstvou salátovou okurkou a omytými pokrájenými rajčaty na měsíčky.