Opékané mušle na zelenině

Ingredience


Citrony 1 ks
Kopr čerstvý 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Cibule 5 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Mušle svatojakubské 500 g
Olej sezamový 5 polévková lžíce
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Pepř citronový 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rajčata 3 ks
Sherry brandy 3 cl
Sůl 1 kávová lžička
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.
  3. Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.
  4. Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.