Opékané mušle na zelenině
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
5 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mušle svatojakubské |
500 g |
Olej sezamový |
5 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Sherry brandy |
3 cl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jarní cibulku s pórkem omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek pokrájíme na plátky. Rajčata v sítu spaříme vařící vodou, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- Svatojakubské mušle pořádně omyjeme a rozpůlíme. Očištěné a omyté malé žampiony rozkrojíme napůl.
- Ve woku si rozehřejeme olej, cibuli s pórkem a česnekem zpěníme a přidáme rajčata. Zeleninu ochutíme solí, pepřem, troškou cukru a vše za stálého míchání smažíme 3 minuty. Přidáme mušle se žampiony, sójovou omáčku a přilijeme Sherry brandy. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a smažíme ještě 2 minuty.
- Zeleninu s mušlemi podáváme s plátky citronu a snítkami kopru.