Zamilovaná polévka
Ingredience
Hovězí maso přední |
0.5 kg |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 špetka |
Podravka |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zelenina kořenová |
0.5 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 180 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Hovězí maso a zeleninu omyjeme.
- Všechny suroviny dáme do hrnce, zalijeme 2l vody a vaříme 2-3 hodiny.
- Před dokončením připravíme vložku do polévky. Rozšleháme vejce, přidáme polévkové koření a polovinu nasekané petrželky.
- Rozehřejeme olej a do vykrajovátka ve tvaru srdce nalijeme směs, smažíme asi 15 minut.
- Vývar přecedíme, maso i zeleninu dáme stranou.
- Hotové srdce vyjmeme pánve, vyřízneme z formy a vložíme do talíře.
- Zalijeme připraveným čirým vývarem a ozdobíme petrželkou.