Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou

Ingredience


Anýz mletý 5 g
Banány 1 ks
Hrozinky 50 g
Hroznové víno 150 g
Hrušky 1 ks
Jablka 1 ks
Pomerančová šťáva 25 ml
Smetana 12% (konzumní) 250 g
Zázvor celý 1 ks
Zázvor kandovaný 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ovoce oloupeme. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Hrozinky opláchneme a promícháme s pomerančovou šťávou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Banán nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Hroznové bobule rozpůlíme a odstraníme semena.
  2. Smetanu ušleháme dopolotuha. Ochutíme ji zázvorem a anýzem.
  3. Ovoce a hrozinky střídavě napícháme na špízy a upravíme na dezertní talířky. Přidáme zázvorovou šlehanou smetanu. Kandovaný zázvor nadrobno nasekáme a dezert posypeme.