Exotický špíz se zázvorovou šlehačkou
Ingredience
Anýz mletý |
5 g |
Banány |
1 ks |
Hrozinky |
50 g |
Hroznové víno |
150 g |
Hrušky |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Pomerančová šťáva |
25 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
250 g |
Zázvor celý |
1 ks |
Zázvor kandovaný |
30 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ovoce oloupeme. Jablko a hrušku zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Hrozinky opláchneme a promícháme s pomerančovou šťávou. Zázvor oloupeme a najemno nastrouháme. Banán nakrájíme na asi 5 mm silné plátky. Hroznové bobule rozpůlíme a odstraníme semena.
- Smetanu ušleháme dopolotuha. Ochutíme ji zázvorem a anýzem.
- Ovoce a hrozinky střídavě napícháme na špízy a upravíme na dezertní talířky. Přidáme zázvorovou šlehanou smetanu. Kandovaný zázvor nadrobno nasekáme a dezert posypeme.