Ovocný špíz s bílou pěnou
Ingredience
Borůvky |
100 g |
Čokoláda bílá |
100 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Kiwi |
1 ks |
Máta |
1 ks |
Slivovice |
50 ml |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Želatina |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.
- Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.