Ovocný špíz s bílou pěnou

Ingredience


Borůvky 100 g
Čokoláda bílá 100 g
Jahody zahradní 250 g
Kiwi 1 ks
Máta 1 ks
Slivovice 50 ml
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Želatina 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čokoládu rozpustíme se dvěma lžícemi smetany ve vodní lázni. Nabobtnanou želatinu vymačkáme a přidáme k čokoládě. Mícháme, až se rovněž rozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout. Jakmile začne želatina želírovat, ušleháme tuhou šlehačku. Ochutíme ji slivovicí a přimícháme k čokoládě. Z bílků ušleháme pevný sníh a rovněž ho přimícháme k čokoládě. Pěnou naplníme poháry a dáme ztuhnout.
  2. Z kiwi, borůvek, jahod a máty připravíme špízy. Podáváme s čokoládovou pěnou.