Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jahody zahradní |
200 g |
Jogurt bílý |
300 g |
Likér pomerančový |
40 ml |
Maliny |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
100 g |
Pomeranče |
2 ks |
Rybíz červený |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
200 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
125 ml |
Želatina |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C.
- Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe.
- Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.
- Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva.
- Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu.