Éclairs s jogurtem a bobulovým ovocem

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Jahody zahradní 200 g
Jogurt bílý 300 g
Likér pomerančový 40 ml
Maliny 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 100 g
Pomeranče 2 ks
Rybíz červený 100 g
Smetana 12% (konzumní) 200 g
Sůl 5 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 125 ml
Želatina 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze 125 ml vody, mouky, soli a másla připravíme těsto. Přidáme 1 vejce, necháme zchladnout a zapracujeme zbývající vejce. Troubu rozehřejeme na 225 °C.
  2. Těstem naplníme cukrářský sáček a na pomoučený plech nastříkáme asi 4 cm dlouhé pásky, vždy 2 vedle sebe.
  3. Pečeme asi 10 minut. Teplotu snížíme na 175 °C a pečeme ještě 20 minut. Vyjmeme, pečivo vodorovně rozkrojíme a necháme vychladnout.
  4. Na krém dáme nabobtnat želatinu. Pomeranč omyjeme, dosucha otřeme a nastrouháme kůru. Vylisujeme pomerančovou šťávu a s cukrem ji svaříme na sirup. Přidáme kůru a v horkém sirupu rozpustíme vymačkanou želatinu. Přimícháme likér a za občasného promíchání necháme vychladnout a poté vmícháme jogurt. Dotuha ušleháme smetanu a přimícháme ji do želírujícího krému. Krémem naplníme cukrářský sáček a hmotu nastříkáme na spodní půlku pečiva.
  5. Ovoce očistíme, opláchneme, necháme okapat a pečivo potřené krémem jím obložíme. Přiložíme vrchní polovinu.