Srdíčkové rizoto
Ingredience
Bujón hovězí |
1 kostka |
Cibule |
1 ks |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
400 g |
Koření grilovací |
1 špetka |
Kuřecí srdíčka |
400 g |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýže loupaná |
189.4 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
30 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Zpěníme na oleji cibuli, posypeme kořením, přidáme nakrájená kuřecí srdíčka a dusíme.
- Přidáme vypranou rýži, dva hrnky vody, bujon a dusíme.
- Přidáme hrášek a necháme přejít varem. Vypneme příkon tepla a pokrm necháme chvíli dojít.
- Promícháme a posypeme strouhaným sýrem.