Pizza s rajčaty a mozzarellou
Ingredience
Bazalka |
20 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
2 ks |
Droždí |
1 kostka |
Kukuřičná krupice T 600 |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Mozzarella |
600 g |
Olej olivový |
80 ml |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Oregano sušené |
50 g |
Rajčata |
600 g |
Rozmarýn čerstvý |
25 g |
Sůl |
5 g |
Tymián čerstvý |
25 g |
Voda pitná |
175 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z mouky, soli, droždí, 1 lžíce olivového oleje a asi 175 ml vlažné vody vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryjeme a necháme vykynout nejméně 1 hodinu.
- Nasekanou cibuli a česnek dáme zesklovatět na 2 lžíce oleje. Přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená rajčata a bylinky. Osolíme, opepříme a vše dusíme asi 40 minut.
- Z těsta vyválíme 2 kulaté pláty a přeneseme na plech vysypaný krupicí. Na placky rozdělíme omáčku a posypeme na kostičky nakrájenou mozzarellou. Pokapeme olivovým olejem pečeme asi 15 minut. Ozdobíme bazalkou a podáváme.