Tygří krevety s černou fazolí a houbami

Ingredience


Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Fazole černé 4 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 750 g
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 2 polévková lžíce
Omáčka sojová světlá 5 polévková lžíce
Omáčka ústřicová 7 polévková lžíce
Sardellen filets 2 ks
Vývar z humrů 1.25 dl
Fazolové lusky zelené 300 g
Habanero 2 ks
Houby Shitake sušené 300 g
Kari pasta červená 2 polévková lžíce
Kokosový krém 3 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej arašídový (podzemnicový) 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sezam - semena 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
  2. Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
  3. V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
  4. Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.