Tygří krevety s černou fazolí a houbami
Ingredience
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Fazole černé |
4 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
750 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka sojová světlá |
5 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
7 polévková lžíce |
Sardellen filets |
2 ks |
Vývar z humrů |
1.25 dl |
Fazolové lusky zelené |
300 g |
Habanero |
2 ks |
Houby Shitake sušené |
300 g |
Kari pasta červená |
2 polévková lžíce |
Kokosový krém |
3 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej arašídový (podzemnicový) |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sezam - semena |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Nejdříve si připravíme marinádu: ohřejeme humrový vývar do kterého namočíme černé fazole na 30 minut. Pak ji scedíme. Krevety zbavené hlav a střívka omyjeme, osušíme a dáme je do mísy. Přidáme k nim ústřicovou a rybí omáčku, rozdrobené sušené sardelky, sójovou a chilli omáčku, vše promícháme a marinujeme 30 minut.
- Houby Shitake omyjeme, nakrájíme na menší kousky a namočíme na chvíli do studené vody. Omyté a očištěné zelené fazolky pokrájíme na menší kousky. Papričky Habanero rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. Omytou hořkou okurku oloupeme a pokrájíme na plátky.
- V pánvi na rozehřátém oleji všechnu zeleninu s černou fazolí a houbami podusíme asi 10-12 minut, pak přimícháme kari pastu s kokosovým krémem, osolíme a opepříme podle chuti.
- Ve woku na rozpáleném oleji marinované krevety orestujeme dozlatova (asi 4 minuty), posypeme sezamovými semínky a podáváme se zeleninou a houbami.