Krevety smažené v těstíčku s peprnou omáčkou
Ingredience
Česnek |
5 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej olivový |
150 ml |
Paprika červená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Strouhanka |
50 g |
Sůl |
5 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky ogrilujeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
- Oloupeme česnek. Papriky a chilli papričku rozmixujeme a přidáme tolik strouhanky, aby vznikla hustší omáčka. Osolíme a opepříme.
- Krevety vyloupneme ze schránek, ocas však ponecháme. Rozšleháme vejce a přimícháme mouku. Mícháme a přiléváme mléko, až vznikne hladké, mírně roztékavé těstíčko. Krevety protáhneme těstíčkem a asi 5 minut snažíme v rozehřátém oleji. Vyjmeme je na papírovou utěrku a necháme okapat.
- Podáváme s omáčkou.