Mořské plody s rajčaty a ořechy

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Kapary 1 polévková lžíce
Olivy černé 20 ks
Olivy zelené 10 ks
Ořechy vlašské 100 g
Rajčata 200 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián čerstvý 0.5 polévková lžíce
Pažitka 0.5 polévková lžíce
Petržel kudrnka 0.5 polévková lžíce
Grappa 5 polévková lžíce
Koření pěti vůní 2 polévková lžíce
Mořské plody mix 800 g
Olej arašídový (podzemnicový) 5 polévková lžíce
Sůl 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.
  2. Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.
  3. Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.
  4. Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.