Mořské plody s rajčaty a ořechy
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Kapary |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
20 ks |
Olivy zelené |
10 ks |
Ořechy vlašské |
100 g |
Rajčata |
200 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián čerstvý |
0.5 polévková lžíce |
Pažitka |
0.5 polévková lžíce |
Petržel kudrnka |
0.5 polévková lžíce |
Grappa |
5 polévková lžíce |
Koření pěti vůní |
2 polévková lžíce |
Mořské plody mix |
800 g |
Olej arašídový (podzemnicový) |
5 polévková lžíce |
Sůl |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Směs mořských plodů rozmrazíme, promyjeme pod tekoucí vodou, necháme odkapat a dáme je do mísy. Posypeme je směsí pěti koření, prolisovaným česnekem, solí a necháme 10 minut odležet.
- Omytou pažitku a petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme na misku.
- Lístky omytého rozmarýnu a tymiánu drobně pokrájíme, smícháme je v misce s citronovou šťávou a kapary. K bylinkám přimícháme vlašské ořechy, černé a zelené olivy (bez pecek), které jsme pokrájeli na tenká kolečka, nakládaná sušená rajčata v oleji, pokrájené na malé kousky. Vše dobře promícháme.
- Ve woku si na rozpáleném oleji orestujeme mořské plody. Po 4-5 minutách je vyjmeme z oleje a dáme na něj bylinkovou směs s olivami a ořechy. Mícháme a smažíme asi 4-5 minut. Pak k bylinkám přidáme mořské plody, promícháme a prohříváme přibližně 2 minuty. Směs mořských plodů nakonec ochutíme grappou, rozdělíme porce na talíře, posypeme pokrájenou pažitkou a petrželovou natí a servírujeme.