Řecké plněné papriky
Ingredience
Cibule |
120 g |
Cibulka jarní |
150 g |
Kopr čerstvý |
20 g |
Máta |
3 g |
Olej olivový |
20 ml |
Paprika zelená |
12 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
120 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Přimícháme propláchnutou a dobře okapanou rýži. Opékáme 10 minut.
- Jarní cibule očistíme a nadrobno nasekáme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a na jemno nasekáme. Přimícháme k rýži a podusíme.
- Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nadrobno nasekáme. Přimícháme k rýži a zvolna dusíme. Jakmile rýže tekutinu vstřebá, směs osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
- Vršek omytých paprik odkrojíme jako víčko, vnitřek očistíme a naplníme směsí rýže. Poskládáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme asi 1 hodinu.