Řecké plněné papriky

Ingredience


Cibule 120 g
Cibulka jarní 150 g
Kopr čerstvý 20 g
Máta 3 g
Olej olivový 20 ml
Paprika zelená 12 ks
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 20 g
Rajčata 120 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na 2 lžících rozehřátého oleje. Přimícháme propláchnutou a dobře okapanou rýži. Opékáme 10 minut.
  2. Jarní cibule očistíme a nadrobno nasekáme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a na jemno nasekáme. Přimícháme k rýži a podusíme.
  3. Rajčata 30 sekund spaříme ve vroucí vodě, sloupneme a nadrobno nasekáme. Přimícháme k rýži a zvolna dusíme. Jakmile rýže tekutinu vstřebá, směs osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 200 °C.
  4. Vršek omytých paprik odkrojíme jako víčko, vnitřek očistíme a naplníme směsí rýže. Poskládáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme asi 1 hodinu.