Arabské olivy
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Fenykl sladký - hlíza |
200 g |
Olej olivový extra panenský |
50 ml |
Olivy černé |
250 g |
Olivy zelené |
150 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
2 ks |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.
- Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.
- Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.
- Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.