Arabské olivy

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Fenykl sladký - hlíza 200 g
Olej olivový extra panenský 50 ml
Olivy černé 250 g
Olivy zelené 150 g
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 2 ks
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Olivy vypeckujeme a dáme do salátové mísy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme.
  2. Oloupaný česnek na jemno nasekáme a promícháme s olivami a chilli papričkou.
  3. Fenykl očistíme, omyjeme, jemnou středovou nať odkrojíme a odložíme stranou. Zdužnatělé řapíky nakrájíme na kostičky a přimícháme k olivám. Pomeranče omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru z 1 plodu ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a přimícháme strouhanou kůru. Marinádu osolíme, opepříme a přišleháme olivový olej.
  4. Zbývající pomeranč oloupeme, vykrájíme čisté dílky a přidáme do salátu. Salát promícháme s marinádou a necháme asi 30 minut odležet. Podáváme ozdobené fenyklovou natí.