Závin s jehněčím masem

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Jehněčí maso mleté 400 g
Kmín římský 5 g
Listové těsto 250 g
Máslo čerstvé 80 g
Olej olivový 20 ml
Oříšky piniové 50 g
Paprika mletá sladká 3 g
Petržel kudrnka 40 g
Sezam - semena 25 g
Skořice mletá 3 g
Vejce slepičí 1 ks
Zázvor mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.
  2. Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.