Závin s jehněčím masem
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Jehněčí maso mleté |
400 g |
Kmín římský |
5 g |
Listové těsto |
250 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Olej olivový |
20 ml |
Oříšky piniové |
50 g |
Paprika mletá sladká |
3 g |
Petržel kudrnka |
40 g |
Sezam - semena |
25 g |
Skořice mletá |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zázvor mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso promícháme s nasekanou cibulí, česnekem, kořením a petrželkou. Opékáme asi 8 minut na olivovém oleji. Přimícháme piniová semínka a vejce.
- Rozválíme těsto, potřeme vychladlou masovou směsí a zabalíme do závinu, potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme sezamem. Troubu předehřejeme na 175 °C a pečeme 15 minut.