Mušle s pórkem a chilli
Ingredience
Česnek |
200 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Citronová kůra |
0.5 kávová lžička |
Mušle svatojakubské |
12 ks |
Olej sezamový |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
2 polévková lžíce |
Omáčka ústřicová |
2 polévková lžíce |
Pórek |
1 ks |
Zázvor celý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Svatojakubské mušle dobře omyjeme, osušíme, dáme do mísy, promícháme s citronovou kůrou a 1 lžící sezamového oleje.
- Pórek a jarní cibulku očistíme a omyjeme. Pórek nakrájíme na kroužky, cibuli pokrájíme na kousky dlouhé asi 4-5 cm. Spařená rajčata oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme na malé dílky. Chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semen, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenké kroužky.
- Ve woku na rozehřátém oleji osmažíme pórek s cibulkou dozlatova, přidáme rajčata s papričkou, zázvor, pokrájený česnek na plátky, promícháme a zeleninu smažíme ještě 3 minuty. Poté směs výrazně ochutíme ústřicovou a rybí omáčkou. Celou směs vyjmeme z woku, dáme do mísy a na oleji, který nám zbyl v pánvi, dozlatova osmažíme mušle.
- Osmažené mušle vyjmeme, rozdělíme na porce, přidáme směs zeleniny s kořením a podáváme. .