Tuňák na špízu
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
30 ml |
Kmín římský |
5 g |
Koriandr čerstvý |
10 g |
Olej olivový |
120 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
20 g |
Šafrán |
3 g |
Sůl |
5 g |
Tuňák obecný |
500 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.
- Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.
- Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.