Tuňák na špízu

Tuňák na špízu - obrázek

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Citronová šťáva 30 ml
Kmín římský 5 g
Koriandr čerstvý 10 g
Olej olivový 120 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 20 g
Šafrán 3 g
Sůl 5 g
Tuňák obecný 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na arabskou kořenící směs zvanou chermoula oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nadrobno nakrájíme, česnek rozmačkáme a obě přísady smícháme. Bylinky opláchneme, vodu setřepeme a nadrobno nasekáme. Přidáme je do směsi. Přimícháme římský kmín, šafrán, harisu, olivový olej a citronovou šťávu. Necháme 1 hodinu odležet.
  2. Tuňáka nakrájíme na kousky velikosti sousta, potřeme kořenící směsí a necháme 1 hodinu odležet.
  3. Tuňáka napíchneme na špízy a opékáme asi 5 minut v rozehřátém grilu.