Lososová pěna se smetanovým křenem
Ingredience
Dolin - Vermouth |
4 cl |
Křen |
1 kávová lžička |
Lanýž |
10 g |
Losos uzený |
600 g |
Pepř bílý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
700 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
Želatina |
8 plátek |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.
- Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.
- Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.
- Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.