Lososová pěna se smetanovým křenem

Ingredience


Dolin - Vermouth 4 cl
Křen 1 kávová lžička
Lanýž 10 g
Losos uzený 600 g
Pepř bílý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 700 ml
Zakysaná smetana 150 g
Želatina 8 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Třetinu plátků lososa nadrobno nakrájíme a odložíme stranou. Zbývající plátky rozmixujeme s 50 ml smetany a zakysanou smetanou. Ochutíme Vermouthem a opepříme. Lanýž nasekáme a přidáme s nakrájeným lososem rozmixovanému lososu.
  2. Želatinu opatrně rozpustíme v malém množství tekutiny při mírné teplotě. Přimícháme ji k lososu. Ušleháme zbývající smetanu a opatrně ji vmícháme do lososové hmoty.
  3. Nákypovou formu vyložíme průsvitnou fólií a naplníme lososovou pěnou. Povrch uhladíme. Přikryjeme a chladíme nejméně 4 hodiny.
  4. Pěnu vyklopíme a ozdobíme snítkou kopru. Ušleháme smetanu a přimícháme křen. Lososovou pěnu podáváme se smetanovým křenem.