Jemný rybí salát

Ingredience


Bazalka 5 g
Chilli paprička 1 ks
Citronová šťáva 10 ml
Limetková šťáva 20 ml
Losos - filety 250 g
Máslo čerstvé 40 g
Mořský ďas 250 g
Mořský jazyk 400 g
Ocet Sherry 20 ml
Pepř černý mletý 5 g
řepkový olej 40 ml
Salát hlávkový 200 g
Sůl 5 g
Žampiony čerstvé 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
  2. Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
  3. Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
  4. Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
  5. Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.