Jemný rybí salát
Ingredience
Bazalka |
5 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Citronová šťáva |
10 ml |
Limetková šťáva |
20 ml |
Losos - filety |
250 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mořský ďas |
250 g |
Mořský jazyk |
400 g |
Ocet Sherry |
20 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
řepkový olej |
40 ml |
Salát hlávkový |
200 g |
Sůl |
5 g |
Žampiony čerstvé |
5 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené ryby osolíme a pokapeme limetovou šťávou. Opečeme je 4-5 minut na silně rozehřátém másle. Osolíme a odložíme stranou.
- Salátové listy očistíme, opláchneme a necháme dobře okapat. Natrháme je na kousky velikosti sousta a upravíme na mísu.
- Na zálivku dobře rozmícháme řepkový olej, sherry ocet a trochu citronové šťávy. Chilli papričku rozpůlíme, zbavíme semen, omyjeme a na jemno nasekáme. Přidáme ji do zálivky. Osolíme a opepříme.
- Žampiony otřeme navlhčenou utěrkou a nakrájíme na lupínky. Přimícháme je do zálivky. Opečené kousky ryby, upravíme na salátové lůžko, obložíme žampiony a přelijeme zálivkou.
- Bazalku opláchneme, vodu setřepeme, lístky otrháme a nadrobno nakrájíme. Salát jimi posypeme.