Pražené grundle

Ingredience


Grundle 500 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej olivový 200 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel kudrnka 30 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ryby omyjeme a důkladně osušíme papírovou utěrkou. Hlavy a ploutve ponecháme.
  2. Pečlivě ryby obalíme v mouce, aby byly lehce pokryté. Vložíme je do síta a přebytečnou mouku setřepeme.
  3. Olivový olej rozehřejeme na 180 °C. Olej je správně rozehřátý, když do něj ponořená špejle prudce zašumí.
  4. Obalené ryby postupně dozlatova smažíme v dostatečném množství oleje, v němž musejí plavat. Aby získaly pěknou křupavou kůrku, po 2 minutách je vyjmeme a necháme okapat. Potom je vrátíme a smažíme další 1 minutu. Vyjmeme na papírovou utěrku a necháme znovu okapat.
  5. Petrželku opláchneme, vodu setřepeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Petrželku osmažíme v rozehřátém oleji, necháme okapat a podáváme s rybami.