Kuře s majonézou a šalotkou

Ingredience


Anglická slanina 120 g
Česnek 2 stroužek
Hroznové víno 90 g
Kari koření 25 g
Kuřecí maso vařené 900 g
Majonéza 300 g
Med včelí 25 g
Olej olivový 80 ml
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 25 g
Šalotka 12 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme.
  2. Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme.
  3. V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme.
  4. Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína.