Kuře s majonézou a šalotkou
Ingredience
Anglická slanina |
120 g |
Česnek |
2 stroužek |
Hroznové víno |
90 g |
Kari koření |
25 g |
Kuřecí maso vařené |
900 g |
Majonéza |
300 g |
Med včelí |
25 g |
Olej olivový |
80 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
25 g |
Šalotka |
12 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Kuřecí maso, slaninu, šalotky, česnek a kari koření osmahneme na oleji na pánvi se silným dnem a vysokým okrajem, potom zmírníme oheň a směs 15 minut dusíme.
- Masovou směs dáme do větší mísy a necháme zcela vychladnout. Dle chuťi osolíme a opepříme.
- V míse smícháme majonézu s medem a nadrobno nasekanou petrželkou. Přidáme spolu s hroznovým vínem k masové směsi a vše dobře promícháme.
- Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme čtvrtkami kuliček vína.