Rarebit s kuřecím masem

Ingredience


Chléb toastový 4 krajíc
Hořčice 25 g
Kuřecí maso vařené 250 g
Máslo čerstvé 25 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 25 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 100 ml
Sůl 5 g
Sýr Ementál (Primátor) 250 g
Worcester (worcesterská omáčka) 25 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nastrouhaný sýr, kuřecí maso, máslo worcesterskou omáčku, hořčici, mouku a pivo smícháme v rendlíku, osolíme a opepříme.
  2. Sýrovou směs přivedeme na mírném ohni k varu. Rendlík odstavíme.
  3. Směs pečlivě třeme vařečkou. Jakmile získá jemnou krémovitou strukturu, odložíme a necháme vychladnout.
  4. Plátky toastového chleba opečeme po obou stranách a namažeme vychladlou sýrovou pomazánku s kuřecím masem.
  5. Namazané krajíčky zapečeme pod grilem předehřátým na mírnou teplotu dozlatova.
  6. Krajíčky přikrojíme na trojúhelníky, urovnáme na mísu, ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou, obložíme rajčaty a podáváme.