Rarebit s kuřecím masem
Ingredience
Chléb toastový |
4 krajíc |
Hořčice |
25 g |
Kuřecí maso vařené |
250 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
25 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Sýr Ementál (Primátor) |
250 g |
Worcester (worcesterská omáčka) |
25 ml |




-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nastrouhaný sýr, kuřecí maso, máslo worcesterskou omáčku, hořčici, mouku a pivo smícháme v rendlíku, osolíme a opepříme.
- Sýrovou směs přivedeme na mírném ohni k varu. Rendlík odstavíme.
- Směs pečlivě třeme vařečkou. Jakmile získá jemnou krémovitou strukturu, odložíme a necháme vychladnout.
- Plátky toastového chleba opečeme po obou stranách a namažeme vychladlou sýrovou pomazánku s kuřecím masem.
- Namazané krajíčky zapečeme pod grilem předehřátým na mírnou teplotu dozlatova.
- Krajíčky přikrojíme na trojúhelníky, urovnáme na mísu, ozdobíme nadrobno nakrájenou petrželkou, obložíme rajčaty a podáváme.