Letní waldorfský salát
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
80 ml |
Jablka |
500 g |
Jablko granátové |
1 ks |
Kuřecí maso vařené |
500 g |
Majonéza |
200 g |
Ořechy vlašské |
90 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Salát římský |
1 ks |
Šalotka |
4 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.
- Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.
- Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.
- Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.
- Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.
- Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.