Letní waldorfský salát

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 80 ml
Jablka 500 g
Jablko granátové 1 ks
Kuřecí maso vařené 500 g
Majonéza 200 g
Ořechy vlašské 90 g
Pepř černý mletý 5 g
Salát římský 1 ks
Šalotka 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jablka nakrájíme na kostičky, promícháme v míse s citronovou šťvou a lžící majonézy a necháme 40 minut rozležet.
  2. Celer nakrájíme na velmi tenké nudličky, vlašské ořechy nadrobno.
  3. Celer, šalotky, česnek a ořechy promícháme v míse s rozleželými jablky.
  4. Do směsi vmícháme zbytek majonézy a vše ještě důkladně promícháme.
  5. Do mísy přidáme kuřecí maso a opět promícháme.
  6. Na dno salátové mísy rozložíme listy římského salátu, doprostřed navršíme směs s kuřecím masem. Salát posypeme pepřem, obložíme plátky granových jablek a vlašskými ořechy a podáváme.