Mušle slávky

Mušle slávky - obrázek

Ingredience


Celer řapíkatý 150 g
Máslo čerstvé 50 g
Mrkev kořen 100 g
Mušle slávky 2 ks
Pepř černý mletý 5 g
Pivo světlé 10% 3,9% obj. 350 ml
Pórek 150 g
Sůl 5 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
  2. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
  3. Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.