Mušle slávky
Ingredience
Celer řapíkatý |
150 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Mušle slávky |
2 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
350 ml |
Pórek |
150 g |
Sůl |
5 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle důkladně okartáčujeme pod tekoucí vodou a vousky odstraníme. Otevřené nebo poškozené mušle vyhodíme.
- Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a podusíme na rozehřátém másle. Přidáme zeleninu a dusíme asi 5 minut.
- Přilijeme pivo a přivedeme k varu. Vložíme mušle, přikryjeme a vaříme 5 minut. Vyjmeme a mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Mušle podáváme s vývarem.