Palačinky se zeleninovým salátem

Palačinky se zeleninovým salátem  - obrázek

Ingredience


Cibule 60 g
Citronová šťáva 20 ml
Cukr krupice 5 g
Hrachové lusky 75 g
Kypřicí prášek do pečiva 3 g
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 200 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 120 g
Mrkev kořen 50 g
Ocet vinný 20 ml
Olej sezamový 30 ml
Omáčka sójová 10 ml
Pepř černý mletý 5 g
Ředkvička 6 ks
Sezam - semena 50 g
Sůl 5 g
Sýr sójový - Tofu 125 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno rýžové čínské 20 ml
Voda pitná 1 l
Zelí čínské 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na těsto rozmícháme mléko, 75 ml vody a vejce. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. V pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a z těsta postupně upečeme palačinky o průměru 15 cm.
  2. Na náplň oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemná kolečka. Osolíme a necháme odležet. Hráškové lusky 2 minuty povaříme v osolené vodě. Zchladíme je, necháme okapat a šikmo nakrájíme na kousky.
  3. Cibulová kolečka opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky nahrubo nastrouháme. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky. Na zálivku rozmícháme ocet, citronovou šťávu, 1 lžíci rýžového vína, 1 lžíci sezamového oleje a trochu vody. Osladíme, osolíme a opepříme. Promícháme se zeleninou.
  4. Sezamová semena opražíme v suché pánvi a polovinu jich rozmixujeme s tófu. Přimícháme sójovou omáčku, zbývající rýžové víno a olej. Omáčkou potřeme palačinky, přidáme zeleninu a sezam. Zavineme a nakrájíme na sousta.