Palačinky se zeleninovým salátem
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Cukr krupice |
5 g |
Hrachové lusky |
75 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
3 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
120 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej sezamový |
30 ml |
Omáčka sójová |
10 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Ředkvička |
6 ks |
Sezam - semena |
50 g |
Sůl |
5 g |
Sýr sójový - Tofu |
125 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno rýžové čínské |
20 ml |
Voda pitná |
1 l |
Zelí čínské |
100 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na těsto rozmícháme mléko, 75 ml vody a vejce. Přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem. V pánvi rozehřejeme vždy trochu másla a z těsta postupně upečeme palačinky o průměru 15 cm.
- Na náplň oloupeme cibuli a nakrájíme ji na jemná kolečka. Osolíme a necháme odležet. Hráškové lusky 2 minuty povaříme v osolené vodě. Zchladíme je, necháme okapat a šikmo nakrájíme na kousky.
- Cibulová kolečka opláchneme a necháme okapat. Ředkvičky nahrubo nastrouháme. Pekingské zelí nakrájíme na nudličky. Na zálivku rozmícháme ocet, citronovou šťávu, 1 lžíci rýžového vína, 1 lžíci sezamového oleje a trochu vody. Osladíme, osolíme a opepříme. Promícháme se zeleninou.
- Sezamová semena opražíme v suché pánvi a polovinu jich rozmixujeme s tófu. Přimícháme sójovou omáčku, zbývající rýžové víno a olej. Omáčkou potřeme palačinky, přidáme zeleninu a sezam. Zavineme a nakrájíme na sousta.