Mušle s česnekem na víně Chardonnay
Ingredience
Česnek |
6 ks |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Citronová tráva |
2 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mušle slávky |
1 kg |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Omáčka rybí |
1 polévková lžíce |
Pepř citronový |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
2.5 dl |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.
- Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.
- Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.
- Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.