Mušle s česnekem na víně Chardonnay

Ingredience


Česnek 6 ks
Chilli paprička 2 ks
Cibule 1 ks
Citronová tráva 2 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mušle slávky 1 kg
Olej olivový 3 polévková lžíce
Omáčka rybí 1 polévková lžíce
Pepř citronový 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 2.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mušle pořádně okartáčujeme, omyjeme pod tekoucí vodou, odstraníme "vousy", otevřené nebo pootevřené vyhodíme. Očištěné mušle dáme vařit na 10 minut do vody. Mušle, které se neotevřely též nepoužijeme. Ostatní otevřeme a z lastur vybereme maso.
  2. Očistíme česnek s cibulí, omyjeme citronovou trávu s koriandrem, chilli papričky rozpůlíme a zbavíme semen, propláchneme pod tekoucí vodou a vše pokrájíme nadrobno.
  3. Na rozpáleném oleji ve woku restujeme krátce mušle, na minutu je zakryjeme pokličkou a pak přidáme všechny nakrájené ingredience. Mícháme a smažíme 5 minut. Naposled přilijeme bílé víno Chardonnay, ochutíme rybí omáčkou a podle chuti solí a pepřem. Na malou chvilku přiklopíme poklici a vaříme 3 - 5 minut.
  4. Hotové mušle přendáme i se šťávou na velký hluboký talíř. Podáváme s dušenou rýží nebo rozpečenou bagetkou.