Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou

Ingredience


Česnek 4 ks
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cukr třtinový 2 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Olej olivový 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tamarindová pasta 1 kávová lžička
Zázvor celý 1 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Rýže dušená 300 g
Chilli paprička 1 ks
Chilli paprička zelená 2 ks
Kokosové mléko 1.5 dl
Krevety tygří - loupané 800 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.
  2. Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
  3. Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.
  4. Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.