Maharádžovy krevety na česneku s chilli paprikou
Ingredience
Česnek |
4 ks |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cukr třtinový |
2 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tamarindová pasta |
1 kávová lžička |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Rýže dušená |
300 g |
Chilli paprička |
1 ks |
Chilli paprička zelená |
2 ks |
Kokosové mléko |
1.5 dl |
Krevety tygří - loupané |
800 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety oloupeme, odstraníme hlavy, na hřbetu nařízneme a odstraníme černé střívko, dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme v sítu odkapat. Potom je dáme do mísy, přidáme k nim 4 ks rozmačkaného česneku, nastrouhaný zázvor, kurkumu, třtinový cukr, 1 lžičku tamarindové pasty, sůl, mleté chilli, olivový olej. Vše promícháme a krevety necháme marinovat 15-20 minut.
- Pažitku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme stranou. Dva kusy zelené chilli papričky zbavíme semen a propláchneme pod tekoucí vodou. Omytou červenou chilli papričku, zbavenou semen, nakrájíme na tenké proužky. Česnek pokrájíme na tenké plátky.
- Ve woku na rozpáleném oleji krátce orestujeme česnek s pokrájenou červenou chilli papričkou a celými zelenými papričkami, poté k nim přidáme krevety s marinádou, mícháme a smažíme 2-3 minuty dozlatova. Přilijeme kokosové mléko, necháme vše přejít varem a dochutíme solí.
- Maharádžovy krevety se šťávou podáváme s dušenou rýží posypanou pažitkou.