Polenta s mangoldem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Cuketa 0.5 ks
Kukuřičná krupice T 600 300 g
Mangold 750 g
Máslo čerstvé 100 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oregano sušené 1 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 200 g
Šalotka 6 ks
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krupici přimícháme do zeleninového vývaru. Přidáme pepřové máslo a osolíme. Vaříme 15 minut. Občas zamícháme. Krupice je hotová, když se odděluje ode dna hrnce. Vyklopíme na hladkou pracovní plochu a necháme vychladnout. Potom vytvarujeme váleček a nakrájíme na plátky.
  2. Mangold očistíme, omyjeme a silnější žebra vykrojíme. Stonky nakrájíme nadrobno a zelené listy nasekáme. Obojí blanšírujeme v horké osolené vodě 5 minut.
  3. Mangold vyjmeme a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olivový olej a šalotku s mangoldem, rajčaty a bylinkami dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
  4. Krupicové placičky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Porce rozdělíme na talíře, přidáme mangold a zdobíme plátky cukety.