Polenta s mangoldem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Cuketa |
0.5 ks |
Kukuřičná krupice T 600 |
300 g |
Mangold |
750 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Oregano sušené |
1 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
200 g |
Šalotka |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krupici přimícháme do zeleninového vývaru. Přidáme pepřové máslo a osolíme. Vaříme 15 minut. Občas zamícháme. Krupice je hotová, když se odděluje ode dna hrnce. Vyklopíme na hladkou pracovní plochu a necháme vychladnout. Potom vytvarujeme váleček a nakrájíme na plátky.
- Mangold očistíme, omyjeme a silnější žebra vykrojíme. Stonky nakrájíme nadrobno a zelené listy nasekáme. Obojí blanšírujeme v horké osolené vodě 5 minut.
- Mangold vyjmeme a necháme okapat. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rozpálíme olivový olej a šalotku s mangoldem, rajčaty a bylinkami dusíme 5 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou.
- Krupicové placičky osmažíme na rozpáleném oleji z obou stran. Porce rozdělíme na talíře, přidáme mangold a zdobíme plátky cukety.