Pestrý těstovinový salát
Ingredience
Cibulka jarní |
3 ks |
Krůtí prsa |
200 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Ocet kvasný lihový |
80 ml |
Olej olivový |
120 ml |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
3 ks |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
5 g |
Těstoviny konzumní |
500 g |
Vývar zeleninový |
100 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je, propláchneme, necháme dobře okapat. Promícháme s 1 lžící oleje. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Papriku rozpůlíme, semena odstraníme, omyjeme, nadrobno nakrájíme.
- Krůtí prsa nadrobno nakrájíme. Jarní cibule očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky a podusíme na 1 lžíci rozehřátého oleje. Přidáme jarní cibulku a dusíme 2 minuty. Osolíme, opepříme.
- Zeleninu smícháme s těstovinami. Na zálivku rozmícháme ocet, vývar a smetanu. Osolíme a opepříme.
- Těstovinový salát zalijeme a necháme nejméně 1 hodinu odležet. Před podáváním salát podle chuti případně znovu osolíme a opepříme.