Kuřecí křídla s citronovým dipem
Ingredience
Banány |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Citronová šťáva |
25 ml |
Citrony |
1 ks |
Kuřecí křídla |
4 ks |
Med včelí |
80 g |
Omáčka sójová |
50 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
80 g |
Sůl |
5 g |
Zakysaná smetana |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na marinádu dáme do mísy sójovou omáčku. Přidáme prolisovaný česnek, med a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Dobře rozmícháme.
- Křídla oddělíme v kloubu. Díly zalijeme marinádou, přikryjeme, necháme přes noc odležet.
- Troubu předehřejeme na 225 °C. Křídla vložíme do pekáče a dokřupava pečeme asi 30 minut.
- Na dip rozmixujeme banán. Přimícháme zakysanou smetanu a šlehačku. Citron omyjeme horkou vodou, dosucha otřeme, kůru ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a s kůrou přimícháme do dipu. Osladíme medem a podáváme s kuřecími křídly.