Kuřecí křídla s citronovým dipem

Ingredience


Banány 1 ks
Česnek 3 stroužek
Citronová šťáva 25 ml
Citrony 1 ks
Kuřecí křídla 4 ks
Med včelí 80 g
Omáčka sójová 50 ml
Pepř černý mletý 5 g
Smetana 33% (šlehačka) 80 g
Sůl 5 g
Zakysaná smetana 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na marinádu dáme do mísy sójovou omáčku. Přidáme prolisovaný česnek, med a citronovou šťávu. Osolíme, opepříme. Dobře rozmícháme.
  2. Křídla oddělíme v kloubu. Díly zalijeme marinádou, přikryjeme, necháme přes noc odležet.
  3. Troubu předehřejeme na 225 °C. Křídla vložíme do pekáče a dokřupava pečeme asi 30 minut.
  4. Na dip rozmixujeme banán. Přimícháme zakysanou smetanu a šlehačku. Citron omyjeme horkou vodou, dosucha otřeme, kůru ostrouháme. Z plodu vylisujeme šťávu a s kůrou přimícháme do dipu. Osladíme medem a podáváme s kuřecími křídly.